En, heeft u trek gekregen in onze Italiaanse broodjes, gerechten en andere lekkernijen? Wij staan graag voor u klaar om te reserveren, te bestellen en/of te bezorgen. Wilt u de catering voor uw bedrijf doorspreken?
U kunt een email sturen of ons bellen.
A presto!
Openingstijden:
Horeca/restaurant Winkel/traiteur
Maandag: 8.00-18.00 uur Maandag 9.00-18.00 uur
Dins-Zaterdag 8.00-19.30 uur Dins-Zaterdag 9.00-19.30
Zondag 10.30-19.30 uur Zondag 10.30-19.30 uur
Alle aandacht
“Als je in een Italiaans klein dorpje naar de pannetiere gaat en er staan twee vrouwtjes voor je, dan wordt de tijd voor ze genomen.
Het geeft ons veel voldoening om onze gasten en klanten ook alle aandacht te geven. Ons restaurant bestaat nu 23 jaar en we werken inmiddels met een heel team. Maar die typisch Italiaanse bevlogenheid is gebleven.”
Trots
“We zijn in 1997 gestart als ‘echtpaar met een restaurant’. Goede leveranciers zoeken voor de producten en hard werken tot laat in onze zaak. We hebben in al die jaren een grote vaste klantenkring opgebouwd. Hier zijn we trots op. Mijn vader woont inmiddels weer op zijn geboortegrond in Puglia. Maar mijn neef is hier chef-kok en mijn broer en zus helpen regelmatig mee. Samen met de andere goede mensen die ik graag aan me bindt, hebben we een topteam met een familiair tintje.”
Warme ontmoetingsplek
“Mijn vader kwam in de jaren 60 als één van de eerste Italianen vanuit Bari naar Nederland. Hij was 18 jaar en gewend aan mooi weer en leven met de dag. In Amsterdam zag hij voor het eerst sneeuw en behalve aan het weer, was het ook even wennen aan de nuchtere Hollandse cultuur. Hij startte een winkeltje in Italiaanse producten voor restaurants en andere Italianen, want zoiets als mozzarella was nog niet bij kruideniers verkrijgbaar. Ik herinner me vooral een warme ontmoetingsplek, waar de Italiaanse sfeer werd opgezocht.”
Verwennen
“De Italiaanse keuken staat voor genieten. Van elkaar, van het goede leven, van eten, drinken en praten. Als ik voor mijn gezin kook, dan zet ik fijne muziek aan en ga ik ontspannen snijden en bereiden. Al doe ik er de halve dag over, het resultaat is ernaar. Bij Gusto di Casto willen we hetzelfde bereiken met onze gerechten bij onze gasten. Het is als koken voor geliefden, die wil je verwennen zonder haast.”
Italiaanse paplepel
“Natuurlijk heb ik het met de Italiaanse paplepel ingegoten gekregen. Hele zomers brachten wij door in Puglia, waar mijn vader vandaan komt. Ik herinner me de allerlekkerste caprese, die mijn vader maakte met verse basilicum en tomaten uit de moestuin. Zonlicht, vruchtbare grond en minder haast zorgen voor de fijnste ingrediënten. Bij Gusto di Casto werken we daarom samen met speciale leveranciers voor onze producten.”
Vorige slide
Volgende slide